Cinci poliţişti sunt cercetaţi disciplinar după furtul din sediul Poliţiei din Cornu

636

Noi detalii în cazul sediului de poliție din Cornu, judeţul Prahova, care a fost călcat de hoți. Cinci poliţişti sunt cercetaţi disciplinar. S-au dat deja şi sancţiuni, iar anchetatorii au câteva piste: geam lăsat deschis, poate chiar intenţionat sau chiar faptul că un poliţist să fi făcut înţelegere cu hoţul.

În paralel cu investigaţia penală pentru furt, la nivelul Poliţiei Prahova se va desfăşura şi o anchetă internă, pentru a stabili cum a fost posibil ca obiectele ridicate ca probe să fie sustrase din sediul poliţiei din Cornu. 

Un bărbat cercetat penal într-un alt dosar a fost reţinut în cazul furtului din sediul secţiei de Poliţie din comuna prahoveană Cornu. Conform unei informări a Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, care instrumentează acest dosar, bunurile sustrase fuseseră ridicate în urma unor percheziţii domiciliare făcute într-un alt dosar penal.

Suspectul a fost prins miercuri seară, în oraşul Vălenii de Munte din judeţul Prahova, au declarat pentru News.ro surse judiciare. 
Potrivit unei informări oficiale a Poliţiei Judeţene Prahova, poliţiştii s-au sesizat din oficiu marţi, despre faptul că „din sediul postului au fost sustrase anumite componente IT ce se aflau depozitate si sigilate ca obiecte corp delict”.