Cinci migranţi ascunşi într-un automarfar, printre bidoane cu gem. FOTO

279

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș I au depistat cinci cetățeni din Afganistan și Pakistan care încercau să treacă ilegal frontiera de stat, ascunși într-un automarfar care transporta recipiente din plastic  încărcate cu gem.

În data de 10.01.2022, în jurul orei 12.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș I, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din România, un cetăţean bulgar, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, gem pentru o societate comercială din Rusia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă al semiremorcii, cinci cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări suplimentare.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan și Pakistan, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În cauză se efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.