Cinci autoturisme și două autocamioane căutate de autorităţi, descoperite la frontieră

445

Poliţiştii de frontieră au descoperit şapte autovehicule, cinci autoturisme și două autocamioane, care figurau în bazele de date ca fiind furate sau căutate de către autorități din Franţa, Germania, Italia, Danemarca şi Polonia. Autovehiculele, în valoare totală de peste 522.000 lei, au fost indisponibilizate la sediile poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Primul caz s-a înregistrat în data de 18.02.2019, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, când s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român C.G., în vârstă de 24 de ani. Tânărul conducea o autoutilitară cu platformă pe care se afla un autoturism marca Audi Q5, an de fabricaţie 2014.

La controlul de frontieră, cetăţeanul român a prezentat pentru mijlocul de transport aflat pe platformă certificatul de înmatriculare şi cartea tehnică a acestuia.

În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că maşina figurează ca “bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Germania, în anul 2018.

Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că a fost contactat de o cunoștință pentru a transporta autoturismul până la București, în schimbul sumei de 400 de euro şi nu ştia de faptul că acesta ar fi fost căutat de autorităţi. Valoare autoturismului se ridică la suma de 94.000 de lei.

Şi poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Albiţa – judeţul Vaslui, P.T.F. Petea – judeţul Satu Mare şi P.T.F. Naidăş – judeţul Caraş Severin au descoperit, în cursul săptămânii, alte patru autoturisme (Citroen C4, Honda Accord, BMW, Audi), conduse de cetăţeni români, care erau semnalate de către autorităţi ca fiind bunuri căutate pentru confiscare sau furate. Alertele pentru mijloacele de transport în cauză, în valoare totală de peste 141.000 de lei, au fost introduse de autorităţile din Franţa, Germania, Italia şi Danemarca.

Tot în această săptămână, poliţiştii de frontieră de la S.T.P.F. Vaslui şi P.T.F. Calafat – judeţul Dolj au descoperit la control două autocamioane, mărcile Mercedes şi Scania, în valoare totală de 287.000 lei, ambele semnalate de autorităţile din Polonia ca fiind bunuri căutate pentru confiscare.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, respectiv furt, iar mijloacele de transport, în valoare totală de peste 522.000 lei, au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor.