Chirurgul Dan Oprea de la SJU Ploiești, se revoltă: „Avem echipament de protecție, dar incomplet. Dacă trebuie să operăm, vom fi contaminați. Noi nu avem dreptul la protecție, la sănătate? Fiecare face ce vrea mușchiul lui”

1261

Medicul Dan Oprea, chirurg la SJU Ploiești, transmite într-o postare despre lipsa materialelor, situatia din spitale, daca si oamenii din sistemul sanitar au dreptul la sănătate și daca mai există instituții ale statului valide și apte sa acționeze…

Redăm integral postarea acestuia:

„Mi-a scris un prieten asta noapte :

Situatie: la upu sju, in momentul ăsta este un pacient venit din Germania, suspect covid. Omul a fost adus in upu, cu o litiaza biliara, peste 38 temp, posibil un icter.

Clar nu poate fi operat acolo pt ca ar termina spitalul ca la Suceava. Tiu refuza sa-l primeasca la Câmpins si i-a imbarligat pe cei de la sju sa-l trimita la CF. Conform protocolului, Campina e spital primar si are si tot ce-i trebuie pt operatia laparoscopica. Astia de la CF spun ca au inchis blocul operator si au pregatit pt suspecti care nu au asemenea complicatii.
Solutia ar fi sa-l stabilizeze, apoi sa il duca la Movila. Asta insa e deja full, dar se poate rezolva mutând suspectii fara complicatii la CF. Sper ca nu v-am amețit.
Daca exista linia pcr, se vedea in 2 ore daca e pozitiv si il bagau direct in chirurgie, in caz ca nu era. Asa insa, fara pcr, asteapta 2-3 zile.
Ăștia vor avea pe constiinta multi nefericiti, daca deja la primul hop le e frică . “

Exista cazuri de covid-19 , care se manifesta clinic cu dureri abdominale , uneori ca de pancreatita acuta .
Diagnosticul diferential , se poate face folosind ct torace si abdomen , pe langa ex clinic si biologic . Sunt imagini ct pulmonar , sugestive pt covid , chiar daca testul e cel care confirma contaminarea .

Eu sunt de garda astazi , la Chirurgie-SJU Ploiesti .

Am intrebat la sala daca avem echipament de protectie . Avem , dar incomplet , deci nesigur . Daca tb sa operam , vom fi contaminati .
Nu s-a sinchisit nimeni , pana astazi , sa ne faca un instructaj , macar elementar .
Management de spital , managementul unor astfel de situatii , ZERO !!!!

Avem politie si armata pe strazi , sa oblige oamenii sa stea in casa si sa incaseze amenzi .

In spital nu este nimeni care este in stare sa gestioneze aceasta pandemie . Este stare de urgenta , pentru cine ????!!!
Fiecare face ce vrea muschiul lui .
Unde sunt epidemiologii , cei de la protectia muncii , managerii ,( avem asa ceva ???).

In case ca soarecii ….. rezolva problemele prin telefon . Au familii si au dreptul la sanatate !!!??!!!
DAR NOI ???
Avem doar obligatii ???
Nu avem dreptul la protectie , la sanatate ?????

Se testeaza 10000 de bucuresteni , pentru ca asa vor unii profesionisti din sanatate , ministerul se delimiteaza de aceasta actiune …. este anarhie , sau ce ??

Mai exista institutii ale statului valide si apte sa actioneze ???

Exista o strategie , un plan de actiune articulat si coerent ????
Sau , Dumnezeu cu mila ??
Dumnezeu da , dar nu baga in traista ???
Cum facem ??
Stie cineva ??” conchide doctorul Dan Oprea

Foto cu caracter ilustrativ