CFR Cluj s-a calificat în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor

312

Campioana României a reușit să se califice în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, după 4-3 la general. Ardelenii au fost învinși cu 2-1 în manșa secundă a dublei cu Borac Banja Luka. Golul calificării a fost înscris în a doua repriză de prelungiri.

CFR Cluj pornea ca favorită în returul cu Borac Banja Luka datorită victoriei cu 3-1 obținută în urmă cu o săptămână la Cluj. În duelul cu bosniacii, ardelenii au reușit de două ori să înscrie prin Valentin Costache, dar golurile au fost anulate pe motiv de ofsaid. În minutul 60 Borac a deschis scorul prin Vranjes, iar Moraitis a făcut 2-0 patru minute mai târziu.

CFR Cluj, prima echipă care a profitat de eliminarea regulii golului marcat în deplasare

După 90 de minute, la scorul de 2-0 (3-3 la general), CFR Cluj ar fi fost eliminată datorită golului marcat în deplasare de campioana Bosniei, dar UEFA a decis să elimine această regulă din toate competițiile intercluburi începând cu fazele de calificare ale competițiilor 2021/2022.

Partida a mers în prelungiri, unde Alexandru Chipciu a reușit să înscrie în minutul 118 golul cu care CFR Cluj se califică în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. Ardelenii vor întâlni în această fază a competiție pe Lincoln Red Imps, campioana din Gibraltar.