CFR Cluj pierde „dubla” cu Slavia, dar merge în grupele Europa League

423

Miercuri, 28 august, pe Eden Arena din Praga, campioana României a disputat partida retur a play-off-ului Ligii Campionilor, partida decisivă pentru accederea în grupele celei mai importante competiții intercluburi.

După 0-1 la Cluj-Napoca, jucătorii pregătiți de Dan Petrescu aveau nevoie să marcheze în deplasare pentru a-i putea depăși pe cehi și a ajunge între cele mai tari 32 de echipe ale Europei.

În ciuda unor momente bune în joc, clujenii nu au fost inspirați în jumătatea adversă și nu au reușit să înscrie golul care să schimbe soarta calificării. Golul a venit tot în poarta lui Arlauskis, în minutul 66, atunci când Bořil l-a depășit în partea stângă pe Păun și a trimis puternic spre colțul lung, pe lângă goalkeeper-ul CFR-ului.

La gazde, Nicolae Stanciu a avut o evoluție bună, fiind și aproape de a înscrie cu un șut din afara careului.

„Dubla” Slavia Praga – CFR Cluj s-a încheiat cu scorul de 2-0 la general, cehii s-au calificat în grupele Ligii Campionilor, în timp ce campionii României vor evolua în grupele Europa League.

În această fază a competiției poate ajunge și vicecampioana FCSB, dacă va trece joi seara, 29 august, de la ora 22:00, de Vitória SC, din Portugalia. În tur, la Giurgiu, a fost 0-0.

Tragerea la sorți a grupelor Europa League va avea loc vineri, 30 august, de la ora 14:00, la Monaco.