Cetățean din Guineea, depistat în campusul Universității de Petrol și Gaze din Ploiești într-o situație ilegală

436

Polițiștii de imigrări din Prahova au depistat un bărbat, din Guineea, care nu mai îndeplinea condițiile pentru care i se aprobase dreptul de ședere în țara noastră. Acestuia i-a fost revocat dreptul de ședere și emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească țara în termen de 30 zile.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Prahova au efectuat, la data de 18 noiembrie a.c., o acțiune cu forțe proprii pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor pe raza de competență.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat, într-un campus universitar, un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Guineea, care nu mai îndeplinea condițiile pentru care i-a fost acordat dreptul de ședere în România.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, cetățeanul străin a intrat legal pe teritoriul României, fiind înregistrat student în an pregătitor la o universitate din Municipiul Ploiești, însă nu frecventa cursurile acesteia, motiv pentru care a fost exmatriculat.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări i-au revocat dreptul de ședere, fiindu-i emisă o  decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească ţara noastră în termen de 30 zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii și muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Foto cu caracter ilustrativ