Cei mai buni elevi și profesori din Prahova, premiați de Consiliul Județean Prahova in cadrul ,,Galei de Excelență a Învățământului Prahovean 2019” – ediția a II-a

631

Miercuri, 18 decembrie 2019, la Sala Europa a Palatului Administrativ, s-a desfășurat a doua ediție a „Galei de Excelență a Învățământului Prahovean”, eveniment organizat de Consiliul Județean Prahova.

În cadrul acestei manifestări au fost premiați de către conducerea administrației județene, peste 560 de elevi și profesorii îndrumători ai acestora, care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile școlare de nivel național și internațional, din anul școlar 2018-2019, la discipline teoretice (istorie, economie, biologie, fizică, chimie, limba română, limbi străine, geografie, informatică, matematică, limba latina, neogreaca, lingvistica, arte, religie) dar și la discipline din domeniul sportului (fotbal, volei, rugby, baschet, pentatlon, handbal, șah, badminton, cros).

Elevii și profesorii care au urcat pe scenă la Gala Excelenţei au primit diplome dar şi premii în bani, cu o valoare totală de 267.584 lei.

Gala reprezintă cel mai important eveniment al învățământului prahovean, manifestarea aflându-se la cea de-a doua ediție. Anul acesta a fost acordat si premiul pentru „elevul anului”.

Evenimentul de astăzi a reunit reprezentanți ai mediului academic, elevi, părinți și reprezentanți ai administrației publice. Scopul acestei gale de excelență este acela de a acorda respectul cuvenit tuturor cadrelor didactice, care participă la misiunea nobilă de instruire a tinerilor, precum și de a recunoaște performanța obținută de elevi.

Prezenți la această Gală a Excelenței, președintele Consiliul Județean Prahova, Bogdan Toader și vicepreședintele Ludmila Sfîrloagă, i-au felicitat pe elevii și pe profesorii lor îndrumători, înmânându-le diplome de excelență, ca o recunoaștere a muncii lor. Efortul permanent pe care dascălii îl fac pentru ca România să aibă o educaţie de calitate și să se alinieze din acest punct de vedere standardelor europene și internaționale este foarte important pentru viitorul nostru și merită încurajat.