Şeful Cancelariei primului-ministru, Ionel Dancă, a anunţat vineri, că Guvernul a decis să prelungească până la 31 decembrie acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului în cazul în care aceasta expiră în perioada stării de alertă. Dancă a precizat că această măsură se aplică numai persoanelor care activează în domenii unde restricţiile rămân în vigoare pe perioada stării de alertă.

„Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a iniţiat un act normativ care pe de o parte vine să reglementeze prelungirea unor facilităţi acordate persoanelor pe perioada stării de urgenţă şi stării de alertă, iar pe de altă parte să permanentizeze o serie de proceduri instituite în această perioadă, măsuri de simplificare a modului de depunere a documentaţiilor pentru diverse drepturi şi beneficii sociale”, a explicat şeful Cancelariei primului ministru.
Ionel Dancă a afirmat că a fost prelungită acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului până la data de 31 decembrie 2020.

„Indemnizaţia pentru creşterea copilului pentru cei cărora le expiră perioada de acordare a acestei indemnizaţii pe perioada stării de alertă se prelungeşte până la 31 decembrie 2020, la fel şi stimulentul de inserţie pentru cei care se întorc la muncă sau doresc să se angajeze după încheierea acestei perioade. Potrivit acestor prevederi, impactul acestor măsuri este de aproximativ 13 milioane de lei pentru două luni în cazul indemnizaţiei de creştere a copilului de care vor beneficia aproximativ trei mii de persoane în situaţia în care această indemnizaţie este de 2.200 de lei. În schimb pentru stimulentul de inserţie se estimează un număr de beneficiari de aproximativ 5.000 de persoane şi acest beneficiu se acordă în cuantum de 650 de lei, estimat pentru o perioadă de două luni”, a afirmat Dancă.

El a precizat că aceste măsuri se aplică doar persoanelor care activează în domenii unde continuă restricţiile pe perioada stării de alertă.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=261372241610154&ref=external