Ce măsuri a adoptat Comitetul Local pentru Situații de Urgență în Municipiul Ploiești

791

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a adoptat o serie de măsuri în vederea limitării răspândirii virusului COVID-19.

Primarul Municipiului Ploiești, Adrian Dobre: „Igienizăm și mijloacele de transport (încă de la începutul săptămânii trecute) străzile, locurile de joacă și piețele etc., dar cel mai important acum este să rămânem acasă, în măsura în care putem.”

Măsuri adoptate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență săptămâna trecută și astăzi:

➡️ Dezinfecția locurilor de joacă din Municipiul Ploiești, aflate în administrarea S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești, precum și a celor din Parcul Memorial «Constantin Stere» și Parcul Municipal Ploiești Vest.

➡️ Suspendarea activitatății comerciale în Oborul din Ploiești, în consens cu Hotărârea emisă de Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, care interzice orice fel de activitate ce presupune participarea unui număr mai mare de 1000 de persoane.

➡️ Suspendarea activității cu publicul, la Grădina Zoologică Ploiești, din cadrul Administrației Parcului Memorial « Constantin Stere », pentru perioada 14-22 martie 2020.

➡️ În piețele agro-alimentare din Municipiul Ploiești s-au prevăzut dispozitive cu soluție dezinfectantă, iar comercianții care își desfășoară activitatea în aceste piețe au fost informați cu privire la măsurile necesare prevenirii infecției cu coronavirus.

➡️ Dezinfecția piețelor agro-alimentare din municipiu.

➡️ Suplimentarea mijloacelor de transport în comun la orele de vârf, pentru evitarea aglomerației, și igienizarea regulată a acestora.

➡️ Achiziționarea a două aparate de nebulizare și dezinfectant aferent folosirii acestor dispozitive, materiale care vor fi folosite pentru igienizarea ambulanțelor utilizate de Serviciul de Ambulanță Județean Prahova.

➡️ Preluarea pacienților (copii) de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești de către Spitalul de Pediatrie Ploiești, în vederea continuării tratamentelor.

➡️ Hrana pentru persoanele aflate în centrele de carantină pe raza U.A.T. Ploiești se va asigura de către Centrul Social pentru Persoanele în Vârstă, din cadrul A.S.S.C Ploiești.

➡️ Poliția Locală va asigura transportul hranei de la Centru Social pentru Persoanele în Vârstă, la centrele de carantină.

➡️Suspendarea activității Teatrului “Toma Caragiu”, a Filarmonicii “Paul Constantinescu” și a Casei de Cultură “I.L. Caragiale” până la 31 martie, precum și desfășurarea activităților sportive fără spectatori.

➡️Susupendarea activității în unităţile de îngrijire a copiilor antepreşcolari (creşe) din Ploiești (13- 31 martie)

➡️Suspendarea activității centrelor de informare a cetăţenilor şi recreere a pensionarilor de pe teritoriul municipiului Ploieşti, aflate în administrarea ASSC, pentru perioada 11-31 martie 2020, cu posibilitate de prelungire în funcţie de evoluţia situaţiei.

➡️Suspendarea cursurilor din toate unitățile de învățământ preuniversitar, începând cu data de 11 martie 2020, până în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situație, conform Hotărârii nr. 6/ 10.03.2020, a Consiliului Național pentru Situații Speciale de Urgență.