Ce declarații au făcut principalii lideri politici după încarcerarea lui Liviu Dragnea

438

Gabriela Firea, primarul Municipiului București și membru PSD, a declarat:

„Ne aflăm într-un moment de răscruce și avem de luat, sub presiunea evenimentelor recente, decizii importante, hotărâtoare pentru evoluția noastră ca partid, dar și ca doctrină politică. Decizii care se vor răsfrânge și asupra țării, implicit.

Trebuie să înțelegem foarte clar că este nevoie nu doar de o schimbare de persoane, ci si a modului de a face politica.

Schimbare cerută nu numai de falimentul dovedit al felului în care a fost coordonat partidul în ultima perioadă, ci și de transformările majore care au avut loc în societate.

Oamenii au așteptări din ce în ce mai mari, îndreptățite, au la dispoziție instrumente prin care să comunice eficient.

Dacă noi vom continua să ne bazăm politica pe un grup restrâns de persoane și nu pe o largă consultare în partid și în societate, riscăm să pierdem mult mai mult.

Uman, regret situația grea prin care trece acum dl. Dragnea. Îmi pare rău și că această situație s-a răsfrânt în mod negativ asupra Partidului Social Democrat și a societății românești în general.

PSD a avut multi simpatizanți și votanți. PSD avut multi oameni politici responsabili care au dus Romania in UE si NATO. Cred ca trebuie sa ne întoarcem la oameni, tineri și seniori, să-i ascultăm mai mult. Și sigur se vor reîntoarce și ei la noi. Important este să nu ne sfâșiem între noi, pentru putere. Solidaritatea și învățarea lecției să ne fie cuvintele de ordine.”

Victor Ponta, PRO România : ” Nu ma bucur de necazul nimanui si nu comentez sentinte penale / este insa important ca decizia vine dupa votul de ieri care a aratat ce cred romanii despre Liviu Dragnea / imi pare rau de faptul ca acest om orbit de trufie a tras dupa el in prapastie Romania, Guvernul, Parlamentul, un Partid si onoarea a milioane de oameni de buna credinta!

ProRomania a confirmat ieri prin vot popular ca este un proiect pentru prezent si viitor! Sa reconstruim social democratia si politica responsabila in Romania!”

Dan Barna, PLUS : „ICCJ s-a pronunțat în dosarul Liviu Dragnea.

Prin decizia de astăzi a ICCJ se încheie epoca Liviu Dragnea, una din cele mai negre perioade politice din ultimii 30 de ani.

România se însănătoșeste.
Ne întoarcem în Europa.”

Dictatura imposturii și a penalilor se prăbușește. Liviu Dragnea devine istorie și, odată cu el, vremea corupților apune sub ochii noștri!

Hotărârea definitivă de condamnare a lui Liviu Dragnea demonstrează că Justiția din România încă funcționează, în ciuda tuturor presiunilor la care sunt supuși magistrații de doi ani și jumătate încoace. Într-o democrație, hoții plătesc pentru faptele lor, iar magistrații trebuie lăsați să-și facă treaba, lucru pe care l-au spus și românii, la urne, duminică.

Decizia ICCJ reprezintă o dovadă a independenței magistraților și a faptului că Liviu Dragnea nu a reușit, în pofida tuturor încercărilor disperate, să îngenuncheze Justiția din România.

„Pentru a scăpa de închisoare și pentru a-și albi dosarul politic, Liviu Dragnea a apelat la tot felul de tertipuri și acțiuni profund dăunătoare statului de drept și democrației. Am fost cu toții martori, în acești doi ani și ceva de guvernare PSD, la grozăviile puse la cale de el și camarila sa împotriva Justiției. Având condamnarea precedentă, în dosarul Referendumului, Liviu Dragnea nu ar fi trebuit oricum să fie în viața publică, dar în lipsa unor reglementări clare, precum cea cuprinsă în inițiativa ‵Fără penali în funcții publice′, România a asistat neputincioasă la tot ce a făcut acesta din funcția de al treilea om în stat. Dar, gata, de acum începem reconstrucția normalității, românii și-o doresc și au spus-o răspicat duminică”, a declarat președintele USR, Dan Barna.

România are nevoie în funcții publice de oameni integri și bine pregătiți din punct de vedere profesional, de oameni care să acționeze cu adevărat în slujba cetățenilor.

Dacian Cioloș, USR : ” Să ne întoarcem într-o lume normală. Agenda personală a domnului Dragnea nu mai e suprapusă cu agenda publică. România are dreptul la normalitate și acum e timpul să ne apucăm să reparăm ce au stricat PSD și ALDE și să construim o țară așa cum ne dorim.”

Viorica Dăncilă, prim-ministrul României : „Indiferent de sentimentele fata de Liviu Dragnea, va dati seama ca pentru PSD condamnarea presedintelui in functie reprezinta un moment dificil. Uman vorbim de o drama, atat pentru el, cat si pentru familia lui. In caliatate de colegi de partid, suntem alaturi de el si familia sa. Nu vom comenta in niciun fel decizia instantei”, a spus Viorica Dancila, cand masina in care se afla Liviu Dragnea se apropia de poarta penitenciarului.

In legatura cu rezultatul foarte slab obtinut de partid la alegerile europarlamentare, Dancila a spus ca se va face o analiza si a tinut sa le precizeze primarilor PSD ca vor primi in continuare fonduri guvernamentale.

„Suntem un partid unit, in momente dificile PSD a strans randurile, asa vom face si de acum incolo. Maine am convocat Biroul Politic la 11:00 si Comitetul Executiv la 18:00. Impreuna vom vedea cum am gresit, care sunt pasii pe care ii putem face si cum putem actiona in perioada urmatoare. (…)

Multumesc electoratului pentru votul dat, vom face o analiza sa vedem unde am gresit si vom reveni cu solutii sa recastigam electoratul si cred ca cea mai buna e sa continuam programul de guvernare. Asigur primarii ca vom continua acordarea fondurilor guvernamentale”, a spus Dancila.

Ea a anuntat si ca nu are niciun gand sa demisioneze: „Nu-mi voi da demisia, indiferent de solicitarile unora sau altora, vom respecta decizia luata in Parlament in urma unei motiuni de cenzura, daca va fi depusa, dar asta nu inseamna ca ne dam demisia pentru ca cineva o cere. Nu exista tabere in partid, suntem aici aproape din toate zonele tarii. Discutiile le vom avea in partid, vom iesi mult mai uniti”