Ce declara Kovesi când era procuror șef DNA? „Noi administrăm probele în funcţie de zilele şi orele în care trebuie să administrăm aceste probe, pur și simplu procurorii își fac treaba”

397

„Nu are nicio legătură cu depunerea sau nu a unei moţiuni, nu e nicio coincidenţă, pur şi simplu procurorii îşi fac treaba. Avem 7.000 de dosare în lucru în care sunt angrenaţi doar 86 de procurori. Noi nu verificăm ce se întâmplă în spaţiul public.

Noi administrăm probele în funcţie de zilele şi orele în care trebuie să administrăm aceste probe.

Citarea s-a făcut în mod legal, cu mai multe zile în urmă, nu are niciun fel de legătură cu depunerea sau nu a vreunei moţiuni, deci este o coincidenţă.

Pur şi simplu procurorii îşi fac treaba”, declara Laura Codruța Kovesi pe vremea când era procuror șef al DNA despre citarea lui Victor Ponta pe vremea când era premier, înainte de o moțiune de cenzură, spre deosebire de acum, când este suspectă pentru infracţiunile de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă care declară că „La nici câteva ore după ce am depus această cerere, am primit această citație. Este evident că prin această metodă se încearcă oprirea mea în această procedură, se încearcă să nu ocup această funcție, pentru că totuși am șanse, sunt candidatul care s-a situat pe primul loc .