Carantina în comuna Gornet, anulată de Instanţă. Judecătorii au respins şi despăgubirile de 4 mil. de euro, solicitate de la DSU

435

Curtea de Apel Bucureşti a decis: comuna prahoveană Gornet iese din carantină. În schimb, magistraţii au respins solicitarea autorităţilor din Gornet care au cerut DSU daune de patru milioane de euro. Banii ar urma să ajungă în posesia celor „prejudiciaţi” din cauza carantinei instituite pe 22 iulie, prin pierderea locului de muncă şi alte neajunsuri. Pe de altă parte, carantina în satul Gornet expiră astăzi.

„Admite in parte cererea – Respinge acţiunea restrânsă şi modificată formulată de reclamantul Bogdan Dumitru, în contradictoriu cu pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, ca neîntemeiată. Admite, în parte, acţiunea restrânsă şi modificată formulată de reclamanta UAT Comuna Gornet, prin reprezentant legal primar, în contradictoriu cu acelaşi pârât. Anulează Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4659202/22.07.2020 privind instituirea carantinei zonale în localitatea Gornet, comuna Gornet, judeţul Prahova. Respinge capătul de cerere în pretenţii din acţiunea reclamantei UAT Comuna Gornet, ca neîntemeiat. Cu recurs în termen de maximum 2 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII – a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată, azi, 4 august 2020, în condiţiile art. 402 Cod procedură civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.”, se arată în minuta ședinței de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti. 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a decis, în data de 22 iulie, carantinarea comunei Gornet, după ce în decurs de două săptămâni în localitate au fost depistate 15 cazuri de coronavirus. Pe 25 iulie, Primăria Gornet a atacat în instanţă decizia DSU.