Caracter, omenie și patriotism oferit de Monica Niculescu prin sacrificiul făcut pentru victoria din Fed Cup

451

Monica Niculescu le-a oferit românilor o lecție de patriotism, la meciul de Fed Cup cu Cehia, câștigat dramatic de româncele noastre. Sportiva de 31 de ani a adus României puctul decisiv, alături de Irina Begu, dar, pentru acest lucru, Monica a făcut un sacrificiu.

Sportiva care s-a dovedit a fi decisivă pentru echipa de Fed Cup a României a pus țara pe primul loc în locul carierei individuale.

Faptul că a mers la Ostrava a coincis cu retragerea de la turneul de la Doha, acolo unde Niculescu ar fi fost nevoită să evolueze în calificări. Monica avea 135 de puncte de apărat, iar absența de la turneul unde Simona Halep joacă în finală îi va aduce o cădere semnificativă în clasamentul WTA, susține ziare.com.

Astfel, Niculescu va avea o cădere de 30 de locuri în ierarhia mondială, unde va fi ocupanta poziției 136, începând de luni. Astfel, șansele ei de a prinde tabloul principal la Roland Garros și Wimbledon scad considerabil. Ea va pierde astfel cel puțin 80.000 de dolari.

Monica a preferat să pună echipa de Fed Cup a României pe primul plan și va avea o perioadă mult mai dificilă în circuitul WTA.