Captură impresionantă de produse contrafăcute la vamă : 8.247 articole textile, încălțăminte, marochinărie şi parfumuri în valoare de 1.700.000 lei

543

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit 8.247 articole textile, încălțăminte, marochinărie şi parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, pe care patru cetățeni turci şi doi cetăţeni români  au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultima săptămână, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

În cadrul verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în cinci autocare, în compartimentele destinate bagajelor, cantitatea totală de 8.247 articole textile, încălțăminte, marochinărie şi parfumuri susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt patru cetățeni turci și doi cetăţeni români cu vârste cuprinse între 25 şi 62 de ani. Aceștia au declarat că intenționau să comercializeze bunurile şi că nu dețineau documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 1.662.360 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.