Grădinițele private și afterschool-urile se pot redeschide dupa 15 iunie, potrivit România TV. Vor fi însă respectate anumite reguli stricte. Ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat că grădinițele de stat vor rămâne în continuare închise.

Grădinitele de stat nu se vor redeschide, este anuntul facut de ministrul Educatiei, Monica Anisie.

In schimb, vicepremierul Romaniei, Raluca Turcan, a vorbit despre redeschiderea gradinitelor private dupa data de 15 iunie. Aceste institutii pot să îsi dezvolte diferite forme de activităti educationale, de tip after school, cursuri de zi sau programe de pregătire.

Redeschiderea grădinitelor private vine în sprijinul părintilor care nu au unde să îsi lase copilul pe timp de vară, mai ales că nu vor mai beneficia de bani pentru a sta acasă cu cel mic, având în vedere că se încheie anul scolar si copiii intra in vacanta de vara de pe 12 iunie.

Vor fi si conditii, reguli stricte pe care trebuie să le respecte proprietarii acestor centre private. Astfel, se impune păstrarea distantei, printr-un număr mai mic de copii, în sălile de clasă, obligatia igienizării spatiilor si recomandarea de a face mai multe activităti în aer liber.

Se caută solutii şi pentru noul an scolar, care va începe din toamnă.

Foto cu caracter ilustrativ