Campanie de conștientizare privind colectarea selectivă a deșeurilor, desfășurată de ADI Deșeuri Prahova, în școlile și grădinițele prahovene

311

ADI Deșeuri Prahova a demarat o campanie amplă în instituțiile de învățământ prahovene privind colectarea selectivă a deșeurilor prin împărțirea de materiale informative cetățenilor care depozitează deșeuri la punctele de colectare amenajate.

Scopul acestei acțiuni a fost informarea cetățenilor cu privire la depozitarea corespunzătoare a deșeurilor reciclabile în recipientele special amenajate la punctele de colectare separată (container albastru pentru hârtie și carton, container verde pentru sticlă, container galben pentru plastic și metal).

 ADI Deșeuri Prahova a desfășurat o activitate educativă privind colectarea selectivă, reciclarea si valorificarea deșeurilor cu copiii din școlile și grădinițele prahovene, precum cele din Azuga, Campina, Ciorani, Comarnic, Cornu, Sinaia, Urlați, Cocorăștii Colț. Rolul nostru este de a ajuta copiii să dobândească o înțelegere si o sensibilitate față de întregul mediu înconjurător si problemele lui,  să obțină cunoștințe privind funcționarea mediului, interacțiunea oamenilor cu mediul, despre cum apar și cum pot fi rezolvate problemele legate de mediu, să își însușească un set de valori și sentimente de grijă pentru mediu, pentru menținerea calității lui, ne-a declarat Cristina Ganea, director executiv ADI Deșeuri Prahova.

Numai colectând selectiv vom putea reduce consumul de resurse naturale și vom contribui la reducerea poluării mediului înconjurător! Este momentul ideal de a învăța ceva nou alături de cei mici și de a descoperi moduri inedite de a ne proteja natura și viața. Să ne uităm atent la coșul de gunoi și să nu mai aruncăm la întâmplare deșeuri! Să nu mai considerăm că apele, drumurile, câmpul și pădurea sunt cele mai la îndemână tomberoane! Să ne gândim că, de fiecare dată când nu trimitem la reciclare deșeuri, afectăm atât sănătatea mediului înconjurător cât și a noastră!”,