Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declara că alegerile locale ar trebui amânate până când epidemia de coronavirus o sa dispară, afirmând că ieșirea la urne creeză un mediul perfect de răspânire a coronavirului.

”Trebuie să ne gândim serios dacă nu cumva alegerile locale ar trebui amânate până după stingerea epidemiei de coronavirus, ca să fim responsabili până la capăt. În toate țările se iau măsuri a de a anula întâlnirile publice, iar noi ne gândim la alegeri anticipate”, a spus liderul ALDE. (…) Vedem o serie de riscuri și amenințări, în principal mă refer la epidemia de coronavirus și stau să mă întreb (…) ce-ar însemna în perioada asta în care epidemia de coronavirus începe să se extindă să facem alegeri. Imaginați-vă puhoiul de oameni care merge la secții, unde trebuie să dai actul de identitate, să dai ștampila, vă imaginați că cineva le sterilizează? Un mediu perfect de răspândire a epidemiei”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.

Președintele ALDE a afirmat că nici sălile nu vor putea fi dezinfectate corespunzător după încheierea scutinului.

„A doua zi după alegeri începe școala, copiii vin la școală, pe acolo au trecut 5.000-3.000 de persoane, care au votat. Credeți că este posibil ca duminică noapte să se facă o dezinfecție?”, a adăugat Tăriceanu.