Consiliul Judetean Prahova lanseaz─â Studiul de Fezabilitate pentru centura Mizil

586

Pre┼čedintele Consiliului Jude┼úean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat contractul pentru Servicii de elaborare a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investi┼úii ÔÇ×Variant─â Ocolitoare MizilÔÇť.

? Studiul propune analiza a dou─â variante de drum ocolitor, ambele av├ónd o lungime de aproximativ ┼čase kilometri.

? Realizarea acestei centuri ocolitoare va duce la cre╚Öterea mobilit─â╚Ťii, la reducerea timpului de deplasare pentru transportul de persoane, m─ârfuri, materie prim─â etc., m─ârirea siguran┼úei circula┼úiei at├ót rutiere, c├ót ┼či pietonale, sc─âderea noxelor ┼či, de asemenea, va contribui la dezvoltarea zonei.

? Varianta ocolitoare, care va avea caracteristicile unui drum jude┼úean, va beneficia de o serie de lucr─âri de art─â de tip poduri ┼či pode┼úe, de pasarele etc.

? Studiul de Fezabilitate pentru varianta ocolitoare Mizil va fi realizat de Asocierea de firme SC DINENG DEV SRL ÔÇô SC RIA DESIGN CONSULTING SRL ÔÇô SC INCONS DEVELOPMENT SRL, prin Lider de Asociere SC DINENG DEV SRL. Durata realiz─ârii acestui SF, finan┼úat din fonduri ale CJ, este de 90 de zile de la semnarea contractului.

? Un contract similar a fost semnat deja, ├«n aceast─â lun─â, pentru drumul Azuga-Bu┼čteni, urm├ónd ca dup─â finalizarea procedurilor de licita┼úie s─â fie parafate ┼či studiile de fezabilitate ale variantelor ocolitoare P─âule┼čti, Comarnic, B─âne┼čti-Valea Doftanei.