Boxerul Cosmin Bănică de la CSM Ploiești este campion naţional de juniori la categoria „50 kg”!

418

„Fabrica de campioni” condusă de Titi Tudor la Ploieşti continuă să dea roade, boxerul Cosmin Bănică devenind, astăzi, campion naţional de juniori la categoria de greutate „50 kg”! Sportivul legitimat la CSM Ploieşti a încheiat en-fanfare o competiţie la care şi-a depăşit cei trei adversari întâlniţi cu decizii unanime, 5-0, astăzi, în finală, venindu-i rândul slătineanului Dimitrios Udrea. În „sferturi”, Cosmin a trecut de Alexandru Mateiu (CS Petrolul), iar în semifinale l-a învins pe Alexandru Potârniche (CSM Oneşti).

„Cosmin a mers foarte bine şi astăzi, cu încredere în el, siguranţă şi multă dăruire. E un băiat care a muncit mult să ajungă aici, a tras să fie în categorie, ceea ce nu e uşor, pentru că stai în tensiune toată săptămâna, faci antrenamente, apoi faci cântarul şi dacă nu eşti ok treci iar la antrenament. Iar aceste sacrificii cred că ar trebui apreciate mai mult de toată lumea! E o performanţă de care sunt mândru, pentru că n-am avut meciuri de verificare şi a fost greu să ne pregătim de competiţiile oficiale. Mi-a rupt mâinile muncind la antrenamente şi nu îmi pare rău!”, ne-a declarat antrenorul coordonator al secţiei de box a clubului, Titi Tudor.

Ceilalţi doi reprezentanţi ai CSM Ploieşti prezenţi la Brăila, Mihai Valentin Ceocea şi Daniel Sebastian Gherghe, au pierdut în optimile de finală ale categoriei „57 kg”.