Bogdan Trif, Ministrul Turismului : PNL vrea ca voucherele de vacanță să dispară

546

Ministrul Turismului și președintele PSD, Sibiu, a scris, pe Facebook, că PNL prin Ludovic Orban, senatorul Florin Câțu și președintele Klaus Iohannis, PNL vrea ca voucherele de vacanță să dispară.

“Ceea ce am spus de atât de mult timp se adeverește! PNL se pregătește să taie veniturile românilor și să mărească taxele. Dacă Ludovic Orban anunța cu puțin timp în urmă că vrea să impoziteze salariile angajaților din domeniul IT, senatorul PNL Florin Câțu, cel care este propus să ocupe funcția de ministru al Finanțelor într-un ipotetic Guvern PNL, a declarat public, ieri, că vrea să taie tot ceea ce PSD a oferit românilor în ultimii ani.

Mai nou, domnul Câțu e deranjat și de voucherele de vacanță oferite românilor pentru a-și petrece vacanțele în România. Ieri, domnul Câțu a declarat public că „trebuie să dispară voucherele de vacanță”, a scris Bogdan Trif pe Facebook.

Ministrul a adăugat că PNL continuă politica PDL-ului de tăiere a veniturilor românilor și nu întâmplător actualul PNL este alcătuit în mare majoritate de foști PDL-iști.

“Cu siguranță, românii nu i-au uitat pe Turcan, Blaga, Boc și multi alții care au tăiat salarii și pensii fără nicio remușcare, în timp ce camarila lor prăduia banii statului.

Dacă pe vremea PDL/PNL sectorul turistic din România plătea cele mai mari taxe și impozite din Europa, de exemplu TVA de 24%, acum în România, oamenii de afaceri din turism au cele mai mici taxe și impozite raportate la cele din UE, inclusiv TVA de 5%. Iar aceste lucruri nu le spunem noi, le spun privații din turism. Am decis ca voucherele de vacanță să fie acordate ca un sprijin direct industriei private din turism. Astfel, voucherele, în valoare de 1450 lei/ beneficiar, care pot fi cheltuite doar în țara noastră au fost principalul motor de relansare a industriei turistice din România, conform studiului făcut de federațiile și asociațiile de turism din România”, se mai arată pe pagina de Facebook a ministrului.

Potrivit ministrului, acestă măsura a scos la lumină o mare parte din industria care funcționa la negru.

“Datele raportate la Ministerul Turismului arată o creștere foarte mare a numărului de cereri pentru autorizarea unităților de cazare din 2017 până astăzi. În plus, trebuie să ținem cont de faptul că odată cu acordarea voucherelor mai mulți români își petrec vacanțele în România, iar cheltuielile suplimentare pe care aceștia le fac se adaugă la banii care ajung tot în economia țării”, potrivit sursei citate.

În acest sens, ministrul a precizat că măsura acordării voucherelor de vacanță a avut mai multe ținte:

“1. Sprijinirea cu bani a industriei turistice din România, având în vedere faptul că voucherele pot fi utilizate doar pe teritoriul țării noastre.
2. Banii suplimentari cheltuiți într-un concediu/vacanță (pornind de la combustibilul utilizat pentru mașini, și alte cumpărături) dar și comenzile mai mari făcute către diferiți furnizori de hotelieri și proprietarii de restaurante, datorate unui număr crescut de turiști, stimulează celelalte ramuri ale economiei din România.
3. Măsura a avut un caracter social, pentru că un număr foarte mare de români au reușit să-și facă vacantele/concediile în țara noastră. Au fost mulți români care au putut să-și petreacă concediile pentru prima dată în destinații turistice precum litoralul Mării Negre, Delta Dunării etc.
4. Scoaterea la lumină a industriei turistice care funcționa la negru. În 2018 cererile pentru clasificarea unităților de cazare turistică au crescut cu 60% față de 2017, iar în primul semestru al anului 2019 cererile de clasificare au crescut cu 35%, raportat la aceeași perioadă a anului 2018.
5. Am creat posibilitatea mediului privat de acordare a voucerelor de vacanță prin scutirea de taxe și impozite a acestora. Anul acesta voucherele de vacanță acordate de mediul privat au crescut semnificativ față de anul 2018”, se mai arată in sursa citată.

În încheiere, ministrul Turismului a adăugat ca aceste măsuri care au o corelativitate cu toate celelalte măsuri din programul de guvernare au dus la creștetea economică și la bunăstarea românilor.

“PSD a luat măsuri concrete pentru creșterea economică. PNL, prin Iohannis, Orban, Câțu, Turcan și alți indivizi vine în fața românilor doar cu tăieri de salarii și pensii. USR, prin Barna și oamenii lui se prezintă în fața românilor doar cu injurături, sloganuri și acuze care, în lipsa unui program de guvernare și a unor măsuri concrete, o să ducă în final tot la tăieri ale veniturilor românilor. Aceasta este diferența dintre PSD, care înseamnă creștere economică și creșteri de venituri pentru populație, și PNL și USR, care înseamnă tăieri de salarii și pensii”, a conchis Bogdan Trif, Președintele PSD Sibiu și Ministru al Turismului.