Bogdan Lupu, consilier local, despre noul PUG al Ploieștiului: „Trebuie o viziune pe termen scurt/mediu/lung pentru dezvoltarea urbanistică a orașului. Este cazul să îl corelăm la realitatea din teren!”

469

Primăria Ploiești a publicat pe 05.05.2022, pe site-ul primăriei Ploiești, la categoria transparență decizională ( http://www.ploiesti.ro/18.02.2015.php ), proiectul noului Plan Urbanistic General al Municipiului. Este un document extrem de important în administrația ploieșteană deoarece stabilește regulile de construire și delimitează zonele rezidențiale de cele industriale.

Consilier Local al Municipiului Ploiești, Bogdan Lupu ( de la Pro România), membru Comisia pentru organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, circulaţie rutieră, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură:

„Din punctul meu de vedere toți ploieștenii trebuie încurajați să-și exprime părerea cu privire la noul PUG pentru a exista o corelare foarte bună cu nevoile ploieștenilor și, evident, o transparență foarte mare. Planul Urbanistic General este deosebit de important pentru o dezvoltare urbanistică a unui oraș precum Ploieștiul, ținând cont că el stabilește regulamentul de construire și delimitează tot ce înseamnă zone rezidențiale de zone industriale.

De asemenea, el stabilește lucruri importante precum traseele coridoarelor de circulație din oraș unde se preconizează că va avea loc regenerarea urbană și trasarea liniilor de dezvoltare.

El trebuie elaborat de o echipă de specialiști, respectiv de arhitecți, care să aibă o viziune pe termen scurt, mediu și lung, adică o imagine peste 10 – 15 ani, ținând cont și de cum se mișcă lucrurile la acest capitol.

Avem un PUG care are o vârstă considerabilă. Am văzut că în forma actuală propusă, PUG-ul conține numeroase documente și informații de acum mai bine de 10 ani. Este păcat ca un lucru atât de important pentru Ploiești să se facă pe genunchi. În plus, există o lipsă de transparență a actualei administrații pe această temă, ceea ce mă duce cu gândul că prin această formă a PUG-ului se încearcă intrarea în legalitate a unor imobile din oraș care nu dețin autorizații, astfel deservind interesele anumitor oameni.” conchide Bogdan Lupu