Bogdan Lupu, singurul consilier local care a votat împotriva creșterilor de tarife la apă potabilă și canalizare: „Ploieștenii vor îmbunătățirea nivelui de trai, nu majorări după majorări!”

613

Aleșii locali ploieșteni au aprobat o nouă majorare in urma ședinței extraordinare de astăzi, 13 septembrie, respectiv majorarea tarifelor la apă și canal, în urma solicitarii companiei ApaNova.

Noile tarife pentru apă cresc de la 2.91 lei/m cub fără TVA, la 3,11 lei/m cub fără TVA, iar cele pentru canalizare cresc de la 1,26 lei/ m cub fără TVA, la 1,38 lei fără TVA. Proiectul a trecut cu votul PNL, USR-PLUS, Prahova în Acțiune și ALDE ( Paul Palaș ), singurul care a fost împotriva fiind consilierul local Bogdan Lupu, de la PRO România.

Reamintim că această majorare vine la mai puțin de 2 luni de când aleșii locali PNL-USR-PLUS-ALDE au aprobat mărirea tarifului la gigacalorie, de la 375 lei/Gcal/TVA inclus la 431,47 lei/Gcal/TVA inclus ( preț pe care ploieștenii îl vor plătii în totalitate, direct sau indirect) și atunci tot Bogdan Lupu a fost singurul care a fost împotriva acestei majorări.

Bogdan Lupu, unul dintre cei mai tineri consilieri locali și singurul care a fost împotrivă proiectul de majorare al tarifelor la apă potabilă/canalizare și a tarifului la gigacalorie, critică și acum vehement noile majorări pentru apă și canal:

„În urma ședinței extraordinare de astăzi, 13 septembrie, la care am participat în calitate de consilier local al municipiului Ploiești, s-a aprobat o nouă majorare pentru ploieșteni, unde am fost singurul care a votat ÎMPOTRIVĂ solicitării companiei ApaNova de majorare a tarifelor pentru apă și canalizare.

Noile preturi, conform solicitărilor companiei ApaNova sunt: pentru apa de la 2.91 lei/m cub fără TVA, la 3,11 lei/m cub fără TVA, iar cele pentru canalizare ar urma să crească de la 1,26 lei/ m cub fără TVA, la 1,38 lei fără TVA.

Acest lucru a fost posibil, din păcate, ca și atunci când s-a decis majorarea tarifului la gigacalorie, (când și atunci am fost singurul care a votat împotriva solicitării de majorare a tarifului gigacaloriei de la 375 lei/Gcal/TVA inclus la 431,47 lei/Gcal/TVA inclus), cu acordul celor de la PNL-USR/PLUS, care dețin atât majoritatea în consiliul local, cât și conducerea primăriei Ploiești.

Cataloghez acesta majorări ca un act iresponsabil față de cetățenii municipiului Ploiești, care sunt din ce în ce mai împovărați de cheltuieli zilnice, care tot asteaptă de aproape 1 an îmbunătățirea nivelului de trai/schimbarea la „față” a orașului, dar acestea nu mai vin, ba dimpotrivă, au parte doar de majorări ale tarifelor!” conchide Bogdan Lupu