Bogdan Lupu, consilier local al Municipiului Ploiești: „Înainte ca executivul ploieștean să se gândească cum să demoleze 7 etaje, ar trebui să îngrijim și îmbunățim ceea ce avem! Consider că amenajarea unei esplanade între Parcul Nichita Stănescu și Parcul Toma Socolescu este o posibilă soluție”

1331

Nu cu mult timp în urmă, primarul Andrei Volosevici a lansat un sondaj public pe internet privind demolarea bocului 7 etaje, Fără o fundamentare în spate, fără cum se poate realiza acest lucru din punct de vedere legal ținând cont că sunt 112 apartamente în blocul respectiv, fără planuri concrete unde vor fi relocați acești oameni, fără a arăta planurile propuse pentru acea zonă, fără o estimare de costuri ( că totuși vorbim dintr-un calcul simplu de o sumă impresionantă, de minim 15 milioane de euro pentru această operațiune, ținând cont că toți proprietarii vor trebui să primească apartamente similare tot în zona centrală, dar cum primăria nu deține astfel de apartamente, trebuie cumpărate de la un investitor privat aceastea), aceștia lansează vag un sondaj de opinie.

Unul dintre cei mai tineri consilieri locali ai Municipiului Ploiești, Bogdan Lupu, singurul care s-a opus majorărilor de prețuri în oraș vine cu o idee diferită, îndrăzneață, mult mai realizabilă, prin care municipalitatea ar scuti milioanele de euro aferente unei potențiale despăgubiri/relocări a proprietarilor apartamentelor din blocul 7 etaje și totuși realizarea unei esplanade pietonale, așa cum există în toate marile orașe din România, iar acei bani să fie investiți în amenajarea acestei esplanade.

„Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Volosevici a lansat recent un sondaj de opinie referitor la demolarea blocului 7 etaje în vederea construirii unei esplanade pietonale. Din punctul meu de vedere, acest sondaj este nul și va avea ca unic rezultat irosirea unor bani pentru realizarea studiui de fezabilitate pentru că, acest sondaj, înainte să fie lansat, trebuia să fie însoțit de o sumedenie de informații complementare. În prima fază, trebuie să avem grijă de ceea ce avem deja și să îmbunătățim, iar după aceea ne putem gândi la demolări/alte proiecte.

Dăcă se dorește construirea unei esplanade pietonale, menită să ofere ploieștenilor un loc de promenadă și de recreere, o variantă este crearea acesteia din Parcul Nichita Stănescu, Parcul Ion Gheorghe Duca, închiderea străzii Tache Ionescu începând cu intersecția Bld-ul Republicii/Piața Victoriei până la str.Basarabilor, Piața Ion Luca Caragiale și Piața Toma Socolescu. O variantă cu șanse mult mai mari de realizare, iar costurile scutirii unor milioane de euro aferente despagubirii/relocării proprietarilor apartamentelor din blocul 7 etaje, asa cum se doreste acum, ar fi investite în amenjarea propriu-zisă a esplanadei mai sus menționate.

Menționez că nici după ani de zile, în Parcul Nichita Stănescu, nici până în prezent nu a fost amenajat nimic în locul fostelor tarabe cu cărți, ele fiind lăsate în paragină. În rest, sper ca în noul an, cetățenii Municipiului Ploiești să fie pe primul loc!” a conchis Bogdan Lupu

Poze de cum arată acum parcurile din centrul Municipiului Ploiești, lăsat cam în paragină.

Sursă foto: Facebook Bogdan Lupu