Bogdan Despescu a declarat la România TV faptul că în România au intrat 300.000 de persoane, dintre care 250.000 sunt cetățeni români, iar fluxul de cetățeni care intră în țară este în scădere.

Aproape 300.000 de persoane, dintre care peste 250.000 de cetăţeni români, au intrat în luna martie în România prin punctele de trecere a frontierei din vestul ţării, a declarat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Bogdan Despescu.

„Toți cetățenii care intră în România sunt supuși interdicțiilor din ordonanțele militare. Toți cetățenii care intră în țară sunt verificați, triați la frontieră. Vor urma procedura după caz, carantină sau izolare, să protejăm cetățenii României de răspândirea coronavirusului”, a spus Bogdan Despescu.

Se așteaptă ca numărul celor care se întorc în țară să crească în perioada următoare, în condițiile în care se apropie Paștele.

„Luăm în calcul ca aceia care vin să fie direcţionaţi pe culoare sanitare, pe culoare spre judeţele de domiciliu sau la locurile unde declară că vor fi izolaţi. Prin ordonanţele militare s-a stabilit ca toţi cetăţenii români care intră în ţară să fie izolaţi sau carantinaţi, după caz”, a mai spus Despescu.