Bilanț oficial cutremur Turcia și Siria: Peste 16.000 de morți și peste 50.000 de răniți

433

De la oră la oră, numărul persoanelor decedate în Turcia și Siria crește dramatic. Acest cutremur reprezintă una dintre cele mai mari tragedii din istoria recentă. Situația de acolo a tras un semnal de alarmă inclusiv pentru românii care știu foarte bine ce ar însemna un astfel de cataclism pentru București.

Bilanț cutremur Turcia și Siria. Conform cifrelor oferite de autorități, numărul persoanelor decedate în urma cutremurului din Turcia și Siria depășește deja 16.000, în timp ce numărul răniților se ridică la peste 50.000.

În Siria, numărul total al victimelor este de cel puțin 3.162, dintre care 1.900 în zonele controlate de rebeli din nord-vest, conform grupului de apărare civilă „Caștile Albe”. Aproximativ 1.262 de decese au fost înregistrate în părți ale țării controlate de guvern, potrivit presei de stat siriene. În Turcia, bilanțul a crescut la cel puțin 12.873, a anunțat joi Agenția Turciei pentru Gestionarea Dezastrelor și Urgențelor (AFAD).

Acest bilanț va deveni din ce în ce mai dramatic în următoarele zile, pe măsură ce echipele de căutare și salvare cercetează dărâmăturile a mii de clădiri prăbușite, au avertizat agențiile de asistență.