Barna: Nu m-am răzgândit. USR poate intra la guvernare doar dacă există o majoritate parlamentară care să facă posibile reformele de care România are nevoie

403

Dan Barna spune cu USR poate intra la guvernare cu condiția să există o majoritate parlamentară care să facă posibile reformele de care România are nevoie.

„Nu, nu m-am răzgândit. USR poate intra la guvernare DOAR dacă există o majoritate parlamentară care să facă posibile reformele de care România are nevoie. Nu avem cum să credem că am putea face reforme alături de oamenii care au fost lângă Liviu Dragnea şi PSD în cei trei ani care aproape ne-au scos din Europa.

Avem nevoie de un acord politic al tuturor partidelor parlamentare și al președintelui Iohannis pentru organizarea de alegeri anticipate care să dea naștere unei astfel de majorități, pentru că în actuala configurație parlamentară ea nu există. Vom susţine moţiunea de cenzură şi vom participa la discuţii pentru a găsi cea mai bună soluţie a unei guvernări să asigure perioada aceasta de interimat care să ne ducă la alegeri anticipate.

Dar în contextul actual, USR nu va participa cu miniștri într-un guvern de tranziție bazat pe actuala configurație parlamentară. Suntem pregătiți să oferim susținere condiționată în Parlament. Asta a fost poziția USR de la începutul acestei crize politice și aceasta este poziția pe care am declarat-o astăzi de la Tulcea”, a scris Barna, pe Facebook.