Bădălău a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PSD. A fost stabilită data Congresului în care se va alege noul preşedinte

426

Comitetul Executiv al PSD, reunit miercuri la sediul partidului, a stabilit organizarea unui Congres ordinar pe data de 29 februarie 2020. Este prima şedinţă CEx a PSD de când Marcel Ciolacu este preşedinte interimar al PSD. Înaintea CEx, Niculae Bădălău și-a cerut scuze românilor din Diaspora pentru jignirile aduse. În cadrul şedintei, el s-a retras din conducerea PSD, dar nu s-a supus la vot excluderea sa din partid.

 „Actuala conducere este interimară. Avem un obiectiv foarte clar de a organiza un congres în luna februarie. S-a înaintat o ultimă dată pentru acest congres – 29 februarie. Vom vedea forma congresului, ordinar sau extraoridnar. Majoritatea vrea ordinar. Ne vom face treaba să fie un congres transparent şi corect. Mandatul meu este de a organiza până cel târzu în 28 febrarie un congres corect. După ce o să fiu sigur că duc astea la îndeplinire o să iau decizii în ceea ce mă priveşte”, a afirmat  Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a lansat un avertisment la adresa lui Ludovic Orban. „Bugetul de stat este cea mai importanta lege care se adopta in Parlament in fiecare an. Sper ca Guvernul PNL, chiar daca este unul minoritar, sa nu aiba aceasta intentie de a veni cu asumarea pe bugetul de stat fiind cea mai imporanta lege care trebuie dezbatuta. Atunci vom fi nevoiti sa promovam legi de amendare a bugetului de stat”, a declarat Marcel Ciolacu.