Azi începe pelerinajul la Sfânta Parascheva în Iaşi. Mii de credincioşi vin să se închine la moaşte în plin val patru al pandemiei

479

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost scoasă vineri dimineaţă, la ora 6:00, din Catedrala mitropolitană din Iaşi. Aceasta a fost aşezată în baldachinul special amenajat pentru sărbătoare. Mii de credincioşi urmează să vină să se închine la moaştele Sfintei Parascheva, în condiţiile în care municipiul Iaşi a înregistrat o incidenţă de peste 6 cazuri la mia de locuitori.

De astăzi începe oficial pelerinajul la Sfânta Parascheva. Racla cu sfintele moaşte a fost amplasată în baldachinul care a fost împodobit al 18-lea an consecutiv de familia Bulat-Buştei din Bucureşti.

În contextul pandemiei COVID-19, mai multe momente religioase nu vor fi organizate anul acesta. 

Calea Sfinţilor, când moaştele erau scoase pe străzile din Iaşi, nu va mai avea loc anul acesta. Primii pelerini care se vor închina la moaştele Sfintei Parascheva aşezate pe baldachinul din curtea interioară vin la coadă de la primele ore ale dimineţii: coada se întinde în curtea interioară a ansamblului mitropolitan şi în parcarea Facultăţii de Teologie Ortodoxă, aflată în imediată vecinătate.

Conform primelor estimări, respectând măsurile de distanţare fizică, în spaţiul interior, pe traseul marcat de garduri, vor putea încăpea câteva mii de persoane. Rândul se va întinde apoi, dacă va fi cazul, pe străzile din spatele catedralei, până la Bahlui.