Avarie majora la sistemul de alimentare cu apa în Ploiești. Direcția de Sănătate publică interzice consumarea apei pentru băut sau gătit în cartierele Nord, Gheorghe Doja, str. Republicii, Splaiului, Zidari, Deltei

684

DSP Prahova a transmis sâmbătă un avertisment locuitorilor orașului Ploiești afectați de o avarie la rețeaua de apă potabilă a oraș.

În acest sens, Direcția de Sănătate Publică Prahova instituie in zona de aprovizionare cu apa potabila afectata (cartier Nord, cartier Republicii, străzile Gheorghe Doja si Splaiului, zona dintre străzile Zidari si Deltei) interdicție de consum de apa distribuita prin rețea de distribuție (se interzice consumul de apa pentru băut, gătit, spălat, spălat pe dinți); apa va putea fi folosita doar pentru evacuarea apelor uzate fecaloid-menajere.

Consumatorii din zona afectata vor consuma apa potabila plata îmbuteliată. In lipsa unei surse alternative de apa potabila, apa de la robinet va fi consumata doar după o fierbere prealabila (cel puțin 2 minute) si după răcirea acesteia.