Astăzi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” organizează”Ziua porților deschise”

413

Cu prilejul sărbătoririi celei de-a 86-a aniversări a “Zilei Protecţiei Civile din România”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al judeţului Prahova desfăşoară o serie de activităţi menite să marcheze importanţa acestei date în viaţa şi activitatea instituţiei.

În acest context, joi, 28 februarie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” va organiza pentru cei mici și cei mari deopotrivă, activități specifice, derulate la sediul nostru din strada Rudului, nr. 96, Ploiești, în intervalul orar 11.00-14.00, în cadrul cărora, cei interesaţi vor asista la prezentarea tehnicii şi mijloacelor de intervenţie specifice și la desfăşurarea unor exerciţii demonstrative.

În cadrul acestei activități, fiecare grup va parcurge patru ateliere tematice:

•   Un atelier de informare preventivă, în cadrul căruia preşcolarii şi elevii vor învăţa cum să preîntâmpine anumite tipuri de situaţii de urgenţă şi modul în care se pot proteja în cazul producerii unui incendiu, unei inundaţii sau al unui cutremur;

•   Un atelier care vizează însuşirea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor;

•   Un atelier menit să-i familiarizeze pe participanți, cu aspecte privind misiunile pirotehnice.

•   Un atelier menit să-i familiarizeze pe participanți, cu aspecte privind intervenția în caz de cutremur.

Totodata, la sediu, va avea loc o şedinţă festivă unde vor fi înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, doi ofițeri și șase subofițeri care au obţinut rezultate excepţionale în îndeplinirea atribuţiilor specifice.

Cu această ocazie declarăm ziua de joi, 28 februarie, drept „Ziua porţilor deschise” (între orele 11:00-14:00) la toate subunităţile de intervenţie vizitatorii având ocazia să ia contact cu echipamentele/autospecialele de intervenţie în situaţii de urgenţă din dotarea pompierilor prahoveni.