Aproximativ 24.000 de pachete cu ţigări confiscate la frontiera de nord

493

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat în urma acţiunilor specifice pe linia combaterii contrabandei cu ţigări desfăşurate la frontiera cu Ucraina, aproximativ 24.000 pachete cu ţigări de contrabandă,  în valoare de peste 280.000 lei, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

*Ieri 18 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmaţiei a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 02.20, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția comunei Bocicoiu Mare, judeţului Maramureş, mai multe persoane care transportau în spate de la frontiera de stat către interiorul țării, spre un autoturism, mai multe colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea au observat echipajul poliției de frontieră, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriu statului vecin.

Persoanele în cauză au fost somate prin voce să se oprească, însă nu s-au supus, au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul satului vecin.

Au fost anunţate despre eveiment şi autorităţile din Ucraina, în vederea cecetării în comun a cazului.

La faţa locului au fost descoperite 24 de baxuri cu ţigări, precum şi un autoturism abandonat, marca Volkswagen, cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii.

S-a luat măsura conducerii autoturismului în cauză, împreună cu baxurile cu ţigări, la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 11.999 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare este de aproximativ 140.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, urmând ca la final sa fie luate măsurile legale ce se impun.

 *Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, pe timpul misiunilor de supraveghere şi control la frontiera de stat, au descoperit, în data de 17 mai a.c., în apropierea graniţei mai multe colete cu țigări.

 În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 12.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 140.000 de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.