Aplicația „Istoric vehicul” pusă la dispoziţie de RAR s-a blocat din prima zi de funcționare din cauza numărului mare de accesări

1388

RAR a întâmpinat probleme la scurt timp după ce a anunțat lansarea aplicației Istoric Vehicul. Registrul Auto Român a făcut un anunț în acest sens care vizează toți șoferii.

Redăm mai jos mesajul integral postat pe pagina de socializare a RAR

„Stimați clienți, vă mulțumim pentru interesul pe care îl manifestați față de aplicația ”Istoric vehicul”, pusă la dispoziție gratuit, începând de azi, pe site-ul Registrului Auto Român.

Numărul de accesări a fost și este în continuare foarte mare, motiv pentru care există fluctuații de funcționare. Doar în primele 6 ore de trafic numărul de solicitări a depășit 50.000, existând momente când s-au înregistrat simultan 4.000 de cereri.

Vă asigurăm că informațiile pe care le solicitați sunt găzduite de cele mai performante echipamente și că aplicația este gândită să funcționeze permanent.

Suntem convinși că odată cu scăderea numărului uriaș de utilizatori simultan, blocajele independente de voința noastră se vor limita în următoarele ore/zile”, se arată pe pagina de Facebook a RAR.

În ceea ce priveste Istoric Vehicul, RAR a anunțat că: „începând de astăzi, orice persoană care deține sau intenționează să achiziționeze un vehicul poate verifica istoricul acestuia (condiția fiind ca mașina să fi trecut cel puțin o dată pe la RAR), prin accesarea site-ului oficial al Registrului Auto Român www.rarom.ro.

Datele se obțin dacă solicitantul introduce în aplicația ‘ISTORIC VEHICUL’ adresa de email și numărul de identificare al vehiculului în cauză (seria de caroserie/șasiu).

Aplicația va genera un cod de acces, îl va expedia pe adresa de email introdusă și, după validarea lui, va furniza către aceeași adresă de email informațiile pe care le-am considerat utile pentru deținătorul sau viitorul deținător al unui vehicul”.

Mai multe informații despre cum sa folosiți aceasta aplicație găsiți aici.