Anunț oficial de la ministrul Muncii cu privire la cupoanele de pensie

817

Guvernul pregătește eliminarea cupoanelor de pensie, a anunţat ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că există, în cadrul instituției pe care o conduce, o discuție care vizează eliminarea cupoanelor de pensie, însă măsura va fi adoptată treptat, după ce va fi pus la punct sistemul informatic și după ce va fi găsită o soluție pentru a elimina birocrația.

„Este o discuție în sensul acesta, dar trebuie să mai dureze un pic, până integrăm acel sistem informatic și până debirocratizăm un pic să nu cerem la fiecare chestiune pensionarului cuponul”, a declarat ministrul Muncii, la Antena3.

Potrivit lui Marius Budăi, „cu siguranță vom ajunge să eliminăm aceste cupoane în timp”, însă trebuie avuți în vedere toți pensionarii. „Încă sunt oameni în vârstă, de la țară, care vor acest cupon”, a explicat ministrul.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat duminică, la Mamaia, că legea pensiilor aduce provocări din punct de vedere financiar pentru Guvern întrucât „nu este o lege pe care oricine își dorește s-o pună în practică”. Budăi a prezentat „cu modestie” cifrele creșterii pensiilor.

Între măsurile care intră în vigoare de la 1 septembrie se numără și reducerea sau eliminarea impozitării pensiilor: „Am spus ca pensiile mici, de până la 2000 lei nu mai trebuie să plătească impozit pe venit, iar cele peste 2000 să le diminuăm de al 16% la 10%. Sunt măsuri complementare care, pe lângă creșterea valorii punctului de pensie ne gândim să aducă un zâmbet pe chipul dumneavoastră”, explică Budăi.

Ministrul a răspuns și afirmațiilor potrivit cărora inflația creează dificultăți pensionarilor, chiar dacă pensiile vor crește.