ANPC a desfășurat acțiuni de consiliere a operatorilor economici care își desfășoară activitatea pe Valea Prahovei

367

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, prin Directia Generala Control a desfasurat in acest sfarsit de saptamana, actiuni de consiliere a operatorilor economici care isi desfasoara activitatea pe Valea Prahovei.

Unitatile, existente intre statiuni, care comercializeaza suveniruri, unitatile de alimentatie publica precum si cele de cazare au fost verificate din punct de vedere al respectarii drepturilor consumatorilor.

Au fost identificate la comercializare diverse jucarii  care prezentau abateri privind inscriptionarea numelui, a denumirii comerciale inregistrate sau a marcii inregistrate a producatorului si/sau a importatorului, precum si a adresei la care acestia pot fi contactati , abateri privind marcajul de conformitate CE, abateri privind cerintele generale de siguranta si abateri privind declaratia de conformitate. De asemenea se aflau la comercializare o serie de jucarii (pistoale cu bile, slime-uri etc.), produse notificate prin sistemul RAPEX.

Au fost gasite la comercializare produse textile si articole de uz casnic inscripotionate cu branduri de renume Audi, Mercedes-Benz, Volkswagen, Dacia Logan, Opel.„ Actiunile de verificare ale colegilor nostri privind activitatea desfasurata de  operatorii economici au continuat cu zona Valea Prahovei. Parcurgand registrele unice de control am observat ca unii operatori economici, cu toate ca au mai fost consiliati in trecut, au ales sa nu respecte cele semnalate de catre aceasta autoritate si automat sa nu respecte consumatorul. Aceasta actiune, asa cum am promis, a avut un rol de ultim avertisment! Sezonul acesta va fi dedicat exclusiv consumatorilor! Iar cei care nu accepta acest lucru ar trebui sa se apuce de o alta activitate! ” – Horia-Miron Constantinescu, Președintele ANPC.