Andrei Volosevici, primarul Municipiului Ploiești, și-a aflat sentința!

501

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, care era urmărit penal pentru fapte de corupţie în legătură cu finanţarea echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, și-a aflat sentința. Acesta răsuflă liniștit la aflarea sentinței, după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis achitarea acestuia.

Andrei Liviu Volosevici, în dosarul în care a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești pentru mai multe presupuse fapte de corupție, printre care finanțarea echipei Petrolul.

Astfel, judecătorii Instanței Supreme au menținut decizia Curții de Apel Ploiești.

 Decizia instanței: Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti şi de partea civilă Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Ploieşti împotriva sentinţei penale nr. 156 din 11 decembrie 2019 a Curţii de Apel Ploieşti – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelului declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti rămân în sarcina statului. Obligă apelanta parte civilă Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Ploieşti la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 20 ianuarie 2022.

Cauza avea ca obiect apelul priveşte infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000), traficul de influenţă (art.291 NCP) şi abuzul în serviciu (art.297 NCP) , dosar în care Volosevici a fost achitat în prima instanţa. Andrei Volosevici era urmărit penal pentru fapte de corupţie în legătură cu finanţarea echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, prejudiciul estimat din bugetul local de procurorii DNA fiind de 32.577.437 lei și concomitent, de obținerea de către S.C. FC PETROLUL SA Ploiești a unui folos necuvenit de aceeași valoare.