Andrei Volosevici a fost împuternicit de votul consilierilor locali PNL-USR-PLUS să solicite majorarea tarifului la gigacalorie! Urmează majorarea tarifelor și la ApaNova!

575

În ultima ședință a consiliului local Ploiești, a fost votat de consilierii locali PNL-USR-PLUS un proiect de hotărâre prin care primarul Andrei Volosevici, este împuternicit să meargă împreună cu reprezentanții VEOLIA ENERGIE PRAHOVA și să solicite autorității de reglementare ( ANRE ) stabilirea unui tarif unic al gigacaloriei pentru Municipiului Ploiești, respectiv o majorare, de la 375 lei cât este în prezent, la 432 lei/gigacalorie.

Această solicitare vine din partea VEOLIA și reprezintă o majorare substanțială, o povară suplimentară asupra bugetului cetățeniilor Municipiului Ploiești, într-un context economic și social total nefavorabil.

Noul preţ, de 432 lei/gigacalorie şi ar urma să intre în vigoare după aprobarea lui de către ANRE, cel mai probabil de la 1 mai a acestui an. Reamintim că preţul actual de livrare este de 375 lei/gigacalorie, o parte fiind suportată prin subvenţie de la bugetul autorităţii locale.

În ceea ce privește subvenționarea diferenței majorării de la bugetul primăriei Municipiului Ploiești, astfel încât consumatorul final să plătească aceiași sumă, nu se știe dacă va fi posibil, tinând cont de bugetul mic pe care îl are municipalitatea. Și în plus, chiar dacă s-ar găsii banii respectivi în buget, aceștia ar în detrimentul unor investitii.

La acest proiect de hotărâre, singurii care nu au fost de acord cu această majorare au fost consilierii locali PRO România și PSD, neparticipând la vot.

Conform unor surse, după această majorare, primarul Andrei Volosevici, împreună cu consilierii PNL-USR-PLUS, se pare că au aceleași planuri de majorare a tarifelor și pentru ApaNova, împreună cu prelungirea contractului care expiră în curând pentru încă 10 ani, purtând negocieri deja în sensul asta, lucru care ne face să ne întrebam cu privire la legalitatea acestor prelungiri.

Prin urmare, întrebăm executivul ploieștean, de ce nu scoate din nou la licitație acest contract pentru a putea obține cel mai mic preț după piață pentru locuitorii Municipiului Ploiești? Sau de ce nu îl da către HidroPrahova?