Amenzi de peste 470.000 de lei în Prahova, data de ITM. Ce nereguli au constatat

390

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna martie  2021, acţiuni de control în  domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 472.000 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 237 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 386.000 lei. Totodată, inspectorii de muncă au depistat 23 persoane care prestau muncă nedeclarată şi au sancţionat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 370.000 lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 117 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 86.000 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 24 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii. De asemenea, inspectorii de muncă au dispus oprirea a două echipamente de muncă pentru că exista pericol de accidentare.

În contextul creşterii numărului de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2 ITM Prahova apel atât la angajatori, cât şi la angajaţi să respecte măsurile dispuse de către autorităţi pentru a stopa răspândirea noului coronavirus. Reamintim atât angajatorilor, cât şi angajaţilor faptul că personalul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova va continua acţiunile de îndrumare şi consiliere în domeniul de competenţă, astfel încât toţi cei interesaţi să cunoască măsurile ce trebuie luate pentru gestionarea și limitarea răspândirii COVID-19 în vederea asigurării desfaşurării activităţilor în condiţii de siguranţă pentru toate părțile implicate în raporturile de muncă. Atragem atenţia tuturor că respectarea, în  continuare, a măsurilor de prevenire și protecție împotriva răspândirii COVID-19 sunt obligatorii și extrem de importante atât pentru protejarea propriei sănătăți cât și a celorlalți, transmit reprezentanții ITM PRAHOVA.