Proiectul PSD privind dublarea alocațiilor copiilor a fost aprobat

474

Alocaţiile pentru copii se dublează. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul PSD privind majorarea alocaţiilor pentru copii. Au fost 179 de voturi „pentru”, 29 de abţineri, iar trei deputaţi nu au votat. Proiectul pleacă la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. 

Parlamentarii au decis ca alocațiile să fie dublate de la 1 ianuarie. Asta deși Guvernul a recomandat o dezbatere mai amplă a proiectului și au avertizat că deficitul poate crește semnificativ. Parlamentarii PNL și PMP și-au scos cartelele, astfel încât să nu poată vota în niciun fel proiectul de lege.

Proiectul aprobat miercuri în Camera Deputaţilor preve ca alocaţiei de stat pentru copii să fie majorată de la 300 lei la 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap. În cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, alocaţia ar urma să crească de la 150 lei la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.