Alina Gorghiu cere AEP suspendarea acordării subvențiilor către PSD – Solicitarea, după punerea sub învinuire a lui Mircea Drăghici

444

Senatorul liberal Alina Gorghiu cere Autorității Electorale Permanente suspendarea acordării subvențiilor către PSD, după ce trezorierul partidului a fost pus sub învinuire de DNA.

„Solicit AEP să își facă datoria și să suspende acordarea subvențiilor către PSD, prin aplicarea art. 24 alin. (1) raportat la art. 25 alin. (1) și (2) din Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

AEP ignoră una dintre atribuțiile sale expres prevăzute de Regulamentul de organizare și funcționare!

Art. 3 lit. a) din regulament prevede ca una din atribuțiile AEP este aceea de a controla respectarea legislației în materie electorală și de a APLICA SANCȚIUNI atunci când este cazul.
– Având în vedere că există, conform comunicatului de presă al DNA din data de 02.04.2019, suspiciunea rezonabilă că domnul Mircea Drăghici nu a respectat dispozițiile art. 25 alin. (2) raportat la alin. (1) din Legea nr. 334/2006, unde se prevede clar ce destinații pot avea veniturile care provin din subvenții de la bugetul de stat, E OBLIGATORIU ca AEP să acționeze în consecință.
– Astfel, demersul legal constă în suspendarea acordării subvenției PSD, în conformitate cu art. 24 alin. (1) din Legea nr. 334/2006.
Acest articol prevede că acordarea subvenției de la bugetul de stat poate fi suspendată temporar, prin decizie a Autorității Electorale Permanente, pentru încălcarea art. 25 alin. (1) și (2).

Potrivit datelor publice, AEP acordă PSD peste 7,5 milioane de lei lunar!

Aceste sume de bani pe care le primește PSD reprezintă un avantaj incredibil în campaniile electorale care urmează. Mai ales în condițiile în care au adoptat O.U.G. nr. 6/2019 prin care au prevăzut că subvențiile de la stat pot fi cheltuite și în campania electorală.

– Este indubitabil că lipsa de reacție din partea AEP are legătură cu numirea recentă a președintelui acesteia, ce a fost propus și susținut de PSD.

Nu poate fi uitat că prima sa decizie majoră după numirea în funcția de președinte a fost să suspende toate controalele efectuate de AEP cu privire la modul în care partidele politice au cheltuit banii proveniți din subvenții.

– Îi solicităm președintelui AEP să procedeze, conform dispozițiilor legale incidente menționate mai sus, la suspendarea subvenției acordate PSD până la clarificarea situației. „, a scris Alina Gorghiu pe Facebook