Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) are o nouă conducere națională, printre care se află și o prahoveancă

507

Daniel Olteanu a fost ales, președinte al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE), acesta fiind votat cu majoritate de voturi de către delegații prezenți online la Congresul partidului.

Daniel Olteanu a fost ales, sâmbătă, președinte al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE), acesta fiind votat cu majoritate de voturi de către delegații prezenți online la Congresul partidului, scrie rtv.net

De asemenea, Congresul Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE), reunit în zilele de 16 și 17 aprilie, a decis și noul statut al partidului.

În urma votului exercitat de delegații prezenți la Congres, s-au stabilit numele celor care vor ocupa funcțiile de președinte al Consiliului Național (ALDE), prim-vicepreședinți, vicepreședinți ai partidului și de membri în Biroul Politic Executiv.

Președintele Consiliului Național al ALDE a fost ales Cristian Dima, președintele filialei ALDE Galați.

Noua structură de conducere a Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) cuprinde 4 prim-vicepreședinți, 8 vicepreședinți pe domenii de activitate, 8 vicepreședinți pe regiuni de dezvoltare, un vicepreședinte pentru Diaspora, 16 de membri și 12 membri supleanți.

Cei 4 prim-vicepreședinți aleși în urma votării moțiunii susținute de Daniel Olteanu sunt: Claudiu Catana, Tiberiu Dekany (Arad) Tudor Ionescu și Roxana Țurcanu.

Funcțiile de vicepreședinți vor fi ocupate de: Anton Anton, Ion Asaftei, Constantin Avram, Alexandru Baicu, Ionel Cel Mare, Marian Coanda, Ionel Gae, Avram Gal, Mihaela Hușanu, Octavian Ilișoi, Mircea Minea, Cornelia Negruț, Ionel Petre, Raluca Roșca, Violeta Sora, Bogdan Trifan și Florin Vizan.

Membrii cu rang de vicepreședinte politic, aleși conform moțiunii lui Daniel Olteanu, sunt: Ionică Anuțoiu, Ciprian Blejan, Ioan Ciugulea, Valeriu Crișan, Viorel Demian, Iulia Elena Dosaru, Oana Ferdean, Costel Irimia, Luiza Marian, Marius Mateescu, Andrei Metehau, Viorel Palașcă, Ilie Petrescu, Ana Maria Sita, Ionuț Toarta, Cezar Claudiu Vladu.

Membrii supleanți aleși în urma Congresului ALDE sunt: Nicușor Briceag, Carmen Ciobanu, Mihai Cristescu, Marius Cupăreanu, Oana Drăghici, Silviu Feti, Gabriel Geagulea, Stelică Gheorghe, Cătălin Murea, Ghiță Oancea, Nicolae Pungă și Gheorghe Șimon.

„Noul ALDE se pronunță pentru o Românie a demnității, a moralității, a respectului față de toți românii, o Românie a libertăților și a principiilor care funcționează ca lege, nu ca excepție. O Românie ce înseamnă Familia (adică viața însăși), Tradiția (adică înțelepciunea și valorile vieții) și Proprietatea (fundamentul libertății și al demnității noastre, care implică și o serie de responsabilități). Toate cele trei nu există decât împreună și depind îndeaproape una de cealaltă.”Acesta este, pentru mine, poate cel mai important fragment al moțiunii „România Demnă”, votată în proporție de peste 80% la Congresul ALDE de azi, în urma căruia 818 din 999 delegați au decis alegerea echipei propuse de mine în fruntea partidului și a mea ca președinte al ALDE. Aceasta este, pentru mine, ordinea corectă: echipa > liderul.Vă mulțumesc!Reprezentăm aproape 1000 aleși locali, aleși prin voturile a sute de mii de români. Așa cum am transmis și prin discursul din cadrul Congresului, vom munci pentru a acoperi nevoia de reprezentare a peste 65% dintre români, care nu au votat la ultimele alegeri, cărora li se adaugă milioane de români care au votat, dar sunt dezamăgiți de actualii reprezentanți din Parlament.Obiectivul nostru principal îl reprezintă eliminarea decalajelor de dezvoltareîntre regiuni,în interiorul regiunilor șiîn interiorul comunităților.Și, prin asta, ne adresăm fiecărui cetățean român, agresat în aceste momente de un discurs al urii promovat de zona politică parlamentară.Noul ALDE își propune și va fi această soluție politică echilibrată, de care românii au nevoie, un demers politic care reunește vocile tuturor românilor care cred nu în naționalismul desuet, ci în adevăratele valori culturale și spirituale românești (credință, familie, cultură, tradiții).Împreună cu românii, ne propunem să reconstruim România echilibrului, a unității, a încrederii, a certitudinilor, a modernizării economice și a românilor demni.” a spus Daniel Olteanu