Alexandru Rafila, Ministrul Sănătăţii, vrea testare gratuită pentru toţi românii

362

Alexandru Rafila a anunţat, joi, care sunt primele măsuri pe care le va aplica în calitate de ministru al Sănătăţii. Parlamentarul social-democrat a subliniat că îşi propune extinderea testării anti-COVID şi introducerea certificatului verde „într-un moment în care situaţia epidemiologică o impune”.

Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătăţii, a precizat că va aplica o serie de măsuri, printre care testarea anti-COVID deoarece „noi testăm extrem de puţin în continuare”.

„Primul lucru pe care trebuie să-l fac este să mă întâlnesc cu organizaţiile profesionale medicale, să mă întâlnesc cu angajatorii, cu reprezentanţi din zona sindicală, astfel încât să luăm împreună măsurile necesare pentru ca oamenii din România să aibă acces rapid la servicii de sănătate, să putem să facem extinderea testării, conform RomâniaTV

Noi testăm extrem de puţin în continuare. Testarea este inaccesibilă, mai ales în mediul rural şi toate persoanele care se infectează să beneficieze de servicii medicale cât mai timpurii.

Ceea ce se întâmplă în momentul de faţă sau ce s-a întâmplat, numărul acela enorm de decese s-a datorat în bună măsură prezentării tardive după 7-10 zile de evoluţie a bolii şi oamenii au ajuns într-o stare care era ireversibilă. Lucrul ăsta nu trebuie să se mai întâmple. Nu este neapărat concluzia mea. E concluzia unei misiuni desfăşurate de OMS în România, aşa că avem argumente să milităm în acest lucru.