Agent de poliție din Prahova trimis în judecată pentru luare de mită

614

​Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Prahova au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui inculpat, agent de poliție în cadrul I.P.J. Prahova, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită și două infracțiuni de instigare la mărturie mincinoasă.

În fapt, s-a reținut că inculpatul, în calitate de organ de cercetare penală a primit de la o altă persoană inculpată în cauză o sumă de bani, în legătură cu exercitarea atribuțiunilor de serviciu cu prilejul instrumentării unui dosar penal pe care-l avea în lucru și de soluționarea căruia, mituitorul era direct interesat.

Pentru ascunderea săvârşirii acestei infracţiunii, polițistul a instigat două persoane să declare în fața organelor de urmărire penală, în mod mincinos, că suma primită cu titlu de mită ar reprezenta, în fapt, un împrumut care a fost restituit la data comiterii faptei. Cu cele două persoane, inculpate pentru cercetări privind săvârșirea infracţiunilor de dare de mită, respectiv complicitate la dare de mită, procurorul a întocmit acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, ca urmare a recunoaşterii acuzaţiilor aduse.

Prin actul de sesizare a instanţei de judecată, în sarcina inculpatului s-a mai reţinut şi că, la data de 09.10.2017, a primit o sumă de bani de la o persoană, prin intermediul unui alt inculpat, pentru ca persoana să nu fie sancționată contravențional, urmare a implicării într-un accident rutier, ce ar fi condus și la suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul tehnic al DGA – Serviciul Tehnic.