Adrian Dobre, un nou atac asupra Ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu pe tema poluării din Ploiești

609

Un nou atac al primarului din Ploiesti la adresa ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, tema fiind poluarea de la rafinăria Vega.

Doamna Grațiela Gavrilescu, frumoasă încercarea de a muta atenția de la problemele din propria curte. Frumoasă, dar inutilă si penibilă. De ieri tunați și fulgerați că Ministerul Agriculturii nu a tras cu rachete anti-grindină, pentru ca lumea să nu mai fie atentă la problemele de mediu de care sunteți responsabilă. Rafinăria Vega a avut ieri, în timpul ploii, deversări de produse petroliere în pârâul Dâmbu, si nu le-ați stopat până nu v-au înjurat ploieștenii pe tema asta. Daca nu filma acel cetățean poluarea ce-ați fi făcut? Nimic, ca Dragnea. Orașul Ploiești, de unde plecați zilnic (de pomană) la Ministerul Mediului, este poluat nonstop cu substanțe periculoase, pentru că dumneavoastră și angajații dumneavoastră de la Agentia de Mediu si Garda de Mediu vă faceți că nu vedeți. De ce faceți asta? O să aflăm, probabil, atunci când justiția n-o să mai fie pe mâna coaliției PSD-ALDE.
Cât despre rachetele de care vă plangeți – să știți că la Ministerul Agriculturii există doar rachete anti-grindină, nu rachete anti-furtună. Alea nu s-au inventat încă. 
Somn liniștit, doamna ministru. Și lăsați manipulările securiste. Ne vedem la vot: dumneavoastră cu rafinăriile, eu cu ploieștenii.
„, a scris primarul Adrian Dobre pe o rețea socială.

Grațiela Gavrilescu declarase anterior : ” Am fost informată, de locuitori din zonă, că, pe suprafața apei pârâului Dâmbu, la Ploiești, au apărut irizații de produs petrolier, în vecinătatea Podului Văleni.
Am luat legătura, imediat, cu APM Prahova, care a anunțat Garda de Mediu și Apele Române, pentru a-și intra în atribuții, de urgență.
Poluatorul s-a dovedit a fi fost Rafinăria Vega.
Imediat, acesta a stopat deversarea cauzată de ploaia torențială și situația se află sub monitorizare.
Nu este pentru prima dată când ploile cauzează astfel de incidente.
Dacă specialiștii rafinăriei ar fi ținut cont de prognoza meteo pe care o primesc, prin contract, de la ANM, ar fi putut evita, prin măsuri suplimentare de siguranță, inclusiv această problemă!
Prognozele meteo devin din ce în ce mai importante, ca urmare a efectelor schimbărilor climatice.
Fenomenele meteorologice extreme, cum au fost tornada, de astăzi, de la Drajna-Călărași, și vijelia cu grindină din Prahova sunt o dovadă că trebuie să fim informați corect și în timp util și că trebuie să și întreprindem toate măsurile posibile pentru minimizarea efectelor acestora. „