Adrian Dobre, atac la Bogdan Toader : „Are gândire de baronel local și o întoarce ca la Ploiești”

940

Adrian Dobre, primarul Municipiului Ploiești îl atacă pe președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, pe care îl acuză că are gândire de baronel local și o întoarce ca la Ploiești :

„Bogdan Toader, gândire de baronel local: „Să ne mulţumim cu firimiturile scăpate de la masa PSD”

Am anunţat ieri că, la Ministerul Dezvoltării, s-a semnat ordinul de finanțare pentru 9 autobuze electrice care vor ajunge în municipiul nostru în perioada următoare. De asemenea, vorbim şi de 20 de troleibuze noi, dar şi de 20 de tramvaie.

Ei bine, şeful PSD Prahova, Bogdan Toader, o intoarce ca la Ploiești. Si ne spune că „uite câte lucruri face Guvernul PSD pentru Ploieşti”.

Ceea ce susţine însă şeful CJ Prahova, Bogdan Toader, este de fapt “viceversa”.
➡️Guvernul Dăncilă a „furat” ploieştenilor vreo 70 de milioane de lei.

Mai există şi altele, dar dau două exemple clare:

a) Alocările din cotele defalcate de TVA din Municipiul Ploieşti au scăzut de la 70,993 milioane de lei în 2018 la 23,269 milioane de lei în 2019. Vorbim de un minus nejustificat de 47,724 de milioane de lei nejustificat. Sunt bani care vin de la ploieşteni.

b) Cheltuielile cu asistenţa socială, pasate de la Guvern către administraţia publică locală, au crescut de la 69,02 milioane de lei în 2018 la 79,48 de milioane.

➡️ Primaria are proiecte pe fonduri europene de peste 100 de milioane de euro, depuse la diversele ministere la Bucureşti, care aşteaptă să fie semnate. Incompetenţa membrilor Guvernului Dăncilă (PSD) şi ticăloşia lor (pur şi simplu, nu vor) sunt o piedică în dezvoltarea Municipiului Ploieşti.
Reacţia înţepată a şefului CJ Prahova aş traduce-o ca pe un semn de disperare politică.

Asa ca, dai în topica lui Dăncilă şi-ţi răspunde metafizica lui Toader. Cum e la PSD: spui că Iliescu este comunist și ți se răspunde că nu ai mâncat salam cu soia. Așa și Toader, care încurcă tramvaie cu autobuze, ministerul cu primăria și buzunarul cu trezoreria.

PS. Speranţa mea este că, odată cu instalarea unui #GuvernResponsabil la Palatul Victoria, ni se vor da măcar banii care au fost „furaţi” Municipiului Ploieşti. Cu siguranţă, Executivul PNL va avea mai multă preocupare faţă de situaţia Ploieştiului decât s-a întâmplat în timpul domniei PSD – ALDE. ” a declarat Adrian Dobre, primarul Municipiului Ploiești