ADI Deșeuri Prahova desfășoară o campanie de conștientizare privind colectarea selectivă a deșeurilor în școlile și grădinițele prahovene

513

ADI Deșeuri Prahova a demarat o campanie amplă în instituțiile de învățământ prahovene privind colectarea selectivă a deșeurilor prin împărțirea de materiale informative cetățenilor care depozitează deșeuri la punctele de colectare amenajate.

Cristian Ganea, directorul ADI Deșeuri Prahova ne-a declarat că obiectivele campaniei sunt:

  1. Educație: Să ofere informații și cunoștințe despre avantajele colectării selective, impactul asupra mediului și resursele naturale, precum și riscurile asociate cu gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor.
  2. Conștientizare: Să sensibilizeze comunitatea cu privire la importanța protejării mediului și la contribuția fiecărei persoane la reducerea poluării și conservarea resurselor.
  3. Implicare: Să încurajeze oamenii să participe activ la procesul de colectare selectivă a deșeurilor prin oferirea de informații despre cum să sortăm deșeurile corect și prin facilitarea accesului la infrastructură adecvată de colectare.
  4. Reducerea cantității de deșeuri: Să încurajeze populația să reducă cantitatea de deșeuri produse prin adoptarea unui comportament responsabil, precum reciclarea, refolosirea și evitarea deșeurilor de unică folosință.
  5. Implicarea comunității: Să stimuleze colaborarea între locuitorii din comunitate pentru a obține rezultate mai bune în ceea ce privește colectarea selectivă și gestionarea deșeurilor.

Prin intermediul acestor acțiuni, elevii vor fi încurajați să recicleze și să facă diferența în reducerea cantității de deșeuri care ajung la depozitele de gunoi sau, mai rău, în natură. În timp, aceste practici se vor reflecta în comunitatea mai largă, având un impact pozitiv asupra mediului.