Activitatea Poliției Locale Ploiești din ultima săptămână: sute de procese verbale întocmite și zeci de mii de lei amenzi

651

Poliția Locală Ploiești și-a prezentat raportul de activitate pentru săptămâna 6-12 septembrie. Ce părere aveți, sunteți mulțumiți de eficiența poliției locale?

Acțiuni ordine publică și intervenție rapidă
În perioada 06-12 septembrie 2021 polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au acționat în permanență conform atribuțiilor specifice, pentru depistarea și sancționarea persoanelor care încalcă normele legale, fiind întocmite 114 procese-verbale de constatare a contravenției, în valoare totală de 32.280 lei și legitimate 352 de persoane.
În data de 08.09.2021, în jurul orelor 19:00, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, polițiștii locali din cadrul Biroului Intervenție Rapidă au intervenit pe strada Gheorghe Lazăr pentru aplanarea unei stări conflictuale dintre mai multe persoane aflate în parcul Nichita Stănescu. Două persoane implicate în scandal, au fost încătușate și conduse la Secția 1 Poliție pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

Circulație pe drumurile publice
Polițiștii locali cu atribuții pe linie de circulație rutieră au verificat în cursul săptămânii precedente, conform atribuțiilor legale, un număr de 133 conducători auto, dintre care 80 au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 15.950 lei, fiind asigurate totodată și măsuri specifice la 2 accidente rutiere soldate cu pagube materiale. De asemenea, s-a asigurat fluența circulației rutiere și pietonale în zona Halelor Centrale, str. Cuza-Vodă, str. Jurnalist Gabi Dobre, C.D.Gherea, Bd. Republicii și în zona Gării de Sud, precum și în zonele în care s-au executat marcaje rutiere.

Protecția mediului
În cursul săptâmânii 06-10 septembrie 2021, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au aplicat 15 sanctiuni contraventionale în cuantum de 32.000 lei, dintre acestea 10 amenzi în valoare de 25.000 lei fiind aplicate operatorului de salubritate pentru neasigurarea prestării serviciului de salubrizare, conform prevederilor contractuale și regulamentului de salubrizare, prescripțiilor, normelor și normativelor în vigoare, pentru nerespectarea graficului de evacuare a deșeurilor menajere și asimilabile acestora, precum și pentru neefectuarea curățeniei și igiena căilor publice, iar 5 sancțiuni în cuantum total de 7000 lei au fost aplicate persoanelor fizice pentru abandonarea sau depozitarea deșeurilor din construcții, deșeuri rezultate din tăierea vegetației pe domeniul public, precum și în recipientele de colectare deșeuri municipale și pe platformele gospodărești, pentru abandonarea de deșeuri menajere și asimilabile acestora, resturi vegetale, resturi de materiale de construcții, electrocasnice și mobilier scos din uz pe domeniul public și pentru neîncheierea de contracte cu operatorul de salubritate pentru evacuarea deșeurilor din construcții.

Disciplină în construcții
În conformitate cu prevederile HCL nr. 228/2006 și ale HCL nr. 189/2019, polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții, Afișaj Stradal au aplicat în cursul săptămânii 06-10 septembrie 2021, un număr de 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7500 lei, pentru executarea de lucrări fără avizul de interventie (B-dul. Petrolului), pentru nesemnalizarea punctelor de lucru ale șantierelor (B-dul. Republicii bl. 17C), precum și pentru montarea unei schele pe domeniul public (strada Democrației, zona parc).

Control comercial
În cursul săptămânii precedente, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1500 lei, pentru nerespectarea regulilor privind desfășurarea activității de comerț, precum și pentru lipsa autorizației de funcționare. Totodată, au fost monitorizate zonele Gang Nord, Centru, Malu Roșu, Sud, Piața Aurora Vest, Piața Mihai Bravu, Bariera Bucov și Bariera București, în vederea îndepărtării comercianților ambulanți neautorizați.

Verificări asociații de proprietari
Polițiștii locali din cadrul Biroului Evidența Persoanelor au desfășurat în perioada 06-10 septembrie 2021, acțiuni de control la un număr de 39 asociații de proprietari, cu privire la identificarea deținătorilor cărților de imobil, întocmirea și actualizarea acestora, precum și afișarea datelor de contact ale membrilor comitetului executiv. În cazul a 21 de asociații, au fost acordate termene pentru remedierea neregulilor constatate.