Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție în Municipiul Ploiești

494

În cursul zilei de astăzi, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploiești, împreună cu polițiști locali, au desfășurat o acțiune în municipiul Ploiești pentru verificarea măsurilor impuse prin Legea nr. 55 din 2020, pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate.

Astfel, au fost verificate peste 50 de autovehicule destinate transportului și au fost transmise recomandări cu privire la respectarea măsurilor de protecție atât conducătorilor auto cât și pasagerilor aflați în autovehicule.

Au fost aplicate peste 10 sancțiuni contravenționale (dintre care 4 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020)  în valoare de peste 2800 de lei.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus