Acțiune rutieră de amploare în județul Prahova : 106 amenzi contravenționale, 3 permise de conducere reținute, 6 certificate de înmatriculare și 4 seturi de placuțe de înmatriculare

372

Vineri, 7 iunie a.c., în intervalul orar 21:00-01:00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu polițiști rutieri din cadrul mai multor structuri ale inspectoratului, au desfășurat o acțiune pe raza județului Prahova, în scopul prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, cât și pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță rutieră.

Polțiștii au acționat pentru disciplinarea conducătorilor auto și reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere, pe raza localităților Valea Călugărească, Albești-Paleologu, Ciorani, Mizil, Urlați, Apostolache, Iordăcheanu, Gura Vadului, Ceptura, Fântânele, Sălciile, Baba-Ana și Tomșani. 

S-a urmărit cu precădere depistarea și sancționarea celor care se urcă la volan după ce au consumat alcool, abaterilor săvârșite de pietoni și bicicliști, celor care nu respectă regulile privind prioritatea de trecere, cât și pentru descurajarea celor predispuși la comiterea de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. 

Pe toată durata activităților, polițiștii au controlat peste 460 de autovehicule, au efectuat 328 de testări cu aparatul etilotest și au aplicat 106 sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.640 lei, cele mai multe dintre ele fiind pentru nerespectarea normelor privind regimul legal de viteză (34 de sancțiuni), lipsa centurii de siguranță ( 18 sancțiuni) și lipsa documentelor (10 sancțiuni). 34 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la normele rutiere și două sancțiuni pentru încălcarea altor acte normative. Polițiștii au mai aplicat 8 sancțiuni contravenționale pentru abateri săvârșite de bicicliști și căruțași.

În cele 4 ore de control în trafic, au fost reținute trei permise de conducere (din care două pentru conducere sub influența alcoolului), 6 certificate de înmatriculare și 4 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Recordul negativ în materie de alcoolemie a fost stabilit de conducătorul unui atelaj hipo, care a fost depistat pe DJ 100C, în afara localității Fulga, având o concentrație de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au mai depistat doi bărbați, care circulau pe raza localităților Fulga și Ciorani, pentru care aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,03 mg/l și respective 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceștia, au solicitat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a valorii alcoolemiei.

Având în vedere apropierea sezonului cald, polițiștii prahoveni vor intensifica acțiunile de acest gen, în scopul conștientizării conducătorilor auto asupra riscurilor la care se expun, atât pe ei, cât și pe ceilalți participanți la trafic, în cazul nerespectării normelor rutiere.