Acțiune a polițiștilor rutieri pentru verificarea legalității efectuării transportului de persoane în regim de taxi și a transportului alternativ din Municipiul Ploiești

328

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pe drumurile publice din municipiul Ploiești, context în care au verificat autovehiculele care efectuează transport public de persoane în regim de taxi și transport alternativ prin intermediul aplicațiilor electronice.

La activități au participat și reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Astfel, au fost verificate 79 de autovehicule și aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.350 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulația pe drumurile publice și activitatea de transport public de persoane în regim taxi/închiriere. Totodată, polițiștii au reținut și două seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Astfel de acțiuni se desfășoară în mod periodic, în scopul asigurării transportului de persoane în condiții de siguranță.

Poliția reamintește faptul că este interzisă efectuarea unui transport în regim de taxi cu aparatul de taxat defect, cu lampa taxi scoasă din funcțiune sau fără a elibera bonul la finalul cursei.